Lehed

Manhattani toorjuustukook

teisipäev, 10. märts 2009

Naistepäevaks tehtud Manhattani toorjuustukook (retsept nami-namist) oli suussulav, tõeliselt pehme, kerge ja siidise maitsega. Peale selle on kahekihiline kook veel ka väga kaunis! Serveeri kindlasti marjade või moosiga, need teevad koogi veel maitsekamaks ja paremaks.

Põhi:
  • 8 Digestive küpsist
  • 2 sl suhkrut
  • 50 g sulatatud võid
Täidis:
  • 400 g toorjuustu
  • 75 g suhkrut
  • 2 muna
  • 0,5 tl vanilliekstrakti
Kate:
  • 3 dl hapukoort
  • 2 sl suhkrut
  • 0,5 tl vanilliekstrakti
Purusta küpsised ning sega küpsisepuru suhkru ja sulatatud võiga. Suru küpsisepuru lahtikäiva vormi põhja ja pane külmikusse.
Täidise valmistamiseks sega toorjuust, suhkur, munad ja vanilliekstrakt omavahel, vahusta kergelt miksriga. Vala täidis küpsisepõhjale ning ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud.
Lase 20 minutit jahtuda. Seni saad katte jaoks kokku segada hapukooresegu. Vala see ettevaatlikult jahtunid koogipinnale. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud. Lase jahtuda ja hoia kooki üleöö külmikus.

1 kommentaar: