Lehed

Suupisterull

pühapäev, 22. märts 2009

Head-paremat täis suupisteks sobiv küpsetis. Lihtsalt mõte panna sinna terved munad vajas teostamist. Järgmine kord teeksin seda siiski vutimunadega, kuid ka nii polnud viga. Vutimunad oleksid lihtsalt suupärasema suurusega...


Tainaks pärmitainas - järgnevatest kogusest on ühe rulli jaoks ilmselgelt liiga palju, ülejäänud tainast tegin sarnase täidisega pirukaid, kuid võib ka teha kaks rulli või lihtsalt poole koguse tainast näiteks.
  • 25 g pärmi
  • 2,5 dl vett
  • 2 sl oliiviõli
  • 0,5 tl soola
  • 6-7 dl jahu
Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa õli, sool ja jahu. Sega ühtlaseks tainaks, kata kauss rätikuga ja jäta sooja kohta 30-40 minutiks kerkima.

Täidiseks võib kasutada kõige, mille järele aga soovi või mida külmkapis parasjagu üle on. Mina kasutasin keedumune, singi- ja suitsuvorstiribasid, paprikatükke, kooritud tomateid (konserv), sibulat, riivjuustu. Lisaks maitseaineid (nt - pipar, basiilik jm).


Rulli tainas üsna õhukeseks ristkülikuks. Lao keset ristkülikut sobivate vahedega munad, nende vahele tomatitükid, puista peale, paprikat, sibulat, vorsti, lao peale singiviilud ning puista kõik üle riivjuustu ning maitseainetega. Moodusta tainast rull ning vii ka mõlemad otsad omavahel kokku (tee kindlaks, et midagi kuskilt pudenema ei hakka). Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri üle näiteks lahtiklopitud munaga ning küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit. Lõika sobiva suurusega tükikesed ning serveeri kindlasti soojalt. (Annab ka edukalt ahjus järgmisel hommikul soojendada.)

2 kommentaari:

  1. Väga põnev idee, peaks ka järgi proovima, kujutan ette et rulli kokku panek võis veits keeruline olla.

    VastaKustuta
  2. Kokkupanek isegi ei olnud, kuna olin üksi, oli mul pigem probleem, kuidas see ahjuplaadile tõsta. Oleks võinud taina kas kohe küpsetuspaberile rullida vms, aga selle peale ma muidugi alguses ei tulnud :P

    VastaKustuta