Lehed

Vaarika-mandlikook

pühapäev, 22. märts 2009

Avastasin, et mu suvised vaarikavarud on sügavkülmas peaaegu et puutumata jäänud. Seega oli päramine aeg üks maitsev vaarikakook valmis teha! Kook tuli väga hea ja mahlane, alguses lausa liiga, kuna vaarikad on üsna vesised. Õnneks oli kook hommikuks ilusti tahenenud ega jooksnud enam kusagile laiali :)


Põhi:
  • 4 dl jahu
  • 175 g võid
  • 1 muna
  • 1 sl suhkrut
  • 50 g mandlilaaste
  • vanillisuhkrut
Täidis:
  • vaarikaid
  • tärklist
  • 3 muna
  • 2 dl hapukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 100 g martsipani
Kate:
  • mandlilaaste


Lõika toasoe või tükkideks ning sega need jahu ja mandlilaastudega. Lisa muna ning sõtku ühtlaseks tainaks. Äärista võiga määritud lahtikäiva vormi põhi ja ääred ning pane pooleks tunniks külmkappi.
Sega vaarikad tärklisega ning laota koos martsipanitükkidega koogipõhjale. Vala peale muna-hapukoore-suhkru segu. Kõige peale laota mandlilaaste. Küpseta umbes pool tundi 200kraadises ahjus. Enne söömist lase kindlasti taheneda.

4 kommentaari:

  1. Nii ilus näeb see kook välja ja kindlasti ka väga hea!

    VastaKustuta
  2. Täiesti uskumatult isuäratav! Kahjuks endal vaarikad sügavkülmast otsas, tuleb vist selle koogi jaoks kauplusest ostma minna.

    VastaKustuta
  3. väga maitsev kook.

    VastaKustuta
  4. Ma nii palju kordi seda teinud, aga ilma martsipanita ja toorsuhkruga.

    VastaKustuta