Lehed

Domino magustoit

reede, 15. juuli 2011

Eton Mess on teada-tuntud suvine klassika. Domino magustoit on just sellest edasi arendatud - nii et Domino Eton Mess (ameerikapäraselt Oreo Eton Mess). Ausalt öeldes siiamaani maitsvaim viis vahukoort serveerida, juba seda siin kirjutades käivad neelud ja tahaks kohe käia ja endale väikse koguse magustoitu teha ;)
Tegemiseks kasutasin seekord nektariine, aga kindlasti on sama maitsev ka nt maasikate, vaarikate või muude marjade või puuviljadega.

Domino magustoit / Dessert with Domino cookies

Kahele:
  • 2 dl vahukoort
  • 5 domino küpsist + 1 kaunistuseks
  • veidi suhkrut
  • puuvilju või marju - nt nektariini, maasikaid, vaarikaid vms
Purusta saumiksri või köögikombainiga 5 domino küpsist nii et sisse jääb ka suuremaid tükke. Vahusta (külmkapikülm) vahukoor, lisa veidi suhkrut (supilusikatäis või paar - hiljem saab alati juurde lisada, kui magusamat tahaks). Poole vahustamise pealt lisa purustatud dominod ja jätka siis, kuni moodustuvad õhulised tipud, üle ei maksa vahustada.
Vajadusel lõika kasutatavad puuviljad või marjad väiksemateks tükkideks ja lao siis kihiliselt magustoiduklaasi. Kaunista domino küpsise ühe poolega (eemalda kreem) ja kasutatud puuvilja või marjaga. Serveeri kohe.

Domino magustoit / Dessert with Domino cookies

4 kommentaari:

  1. Dagris, usu või mitte, aga ma tegin üleeile väga sarnast magustoitu. Ladusin kihiti vahukoort, maasikaid ja Domino-puru. Pilti ei hakanud tegema, tundus liiga lihtne :) (Oli Eton Messi isu, aga beseeküpsiseid ei olnud)

    VastaKustuta
  2. Sama mure oli ka sellel blogijal, kellelt ma selle idee sain :D

    VastaKustuta
  3. Oh, seda peaks proovima! Ma kujutan ette, kui mõnus magustoit see on. Domino küpsised on minu arvates parimad poeküpsised üldse.

    VastaKustuta
  4. Pean vist nõustuma selles osas, aga minu poolehoid kuulub ikka neile "õigetele" valge kreemiga Dominotele. Poes küpsiseid ostes avastasin, et neid on veel maasika ja toffee ja mis iganes huvitava maitsega veel.

    VastaKustuta